top of page
Writer's pictureЕтш

Награда за Дан просветних радника


ЖАКЛИНА БРАНКОВИЋ, дипломирани правник добитник признања за изузетне резултате постигнуте у образовно-васпитном раду, поводом 8. новембра - Дана радника у образовању.

Завршила је Правни факултет Универзитета у Београду и радни однос у Економско-трговинској школи засновала је 2002. године као наставник најпре правне групе предмета, а потом и грађанског васпитања. У образовању ради непрекидно до данас. Њену две деценије дугу каријеру карактерише одговоран, марљив и веома креативан рад.

Поред реализације наставног процеса, Жаклина већ шеснаест година ради као координатор рада Ученичког парламента Економско – трговинске школе. Са ученицима школе , као и са ученицима других школа покретала је и реализовала многобројне активности хуманитарног карактера у сарадњи са фондацијом Буди хуман и Центром за боравак деце и омладине ометене у развоју – Пожаревац. Заједно са представницима Парламента покренула је и организовала хуманитарни концерт у Центру за културу, на којем су учешће узели ученици свих средњих школа нашег града. Такође, мотивисана жељом својих ученика, у сарадњи са Центром за социјални рад града Пожаревца, организовала и посету деци без родитељског старања у Звечанској.

Последњих десет година организатор је школске манифестације „И ја имам таленат“ на којој учешће узима велики број ученика. Кроз ову манифестацију промовише таленат и интересовање ученика школе и развија осећај хуманости и праве вредности.

Рад на припреми и отварању изложбе „Ана Франк – историја за садашњост“, организовање хуманитарних базара, акције „Чеп за хендикеп“, чланство у Унији средњошколаца Србије само су неке од активности које су обележиле две деценије рада у школи.

Као наставник грађанског васпитања настоји да ученицима приближи вредности које одликују одговорне чланове заједнице, подстиче толеранцију и сарадњу.

У раду са ученицима је посвећена, благог става, охрабрује ученике и пружа им подршку у остваривању идеја.

У односу са колегама је одмерена, пуна разумевања и увек спремна на

договор.

1 view
bottom of page