top of page

Школско такмичење из КУВАРСТВА


Дана 18.1.2023. године одржан је тест из куварства у школском ресторану са почетком у 13:00 часова. Такмичарска питања је припремила Данијела Николић наставник куварства, а максималан број бодова је 22.

На овом такмичењу је учествовало 11 ученика: Звонко Живковић, Алекса Јанковић, Ђорђе Јосимовић, Маријана Миловановић, Ђурђина Манојловић, Николина Миладиновић, Сандра Миладиновић, Матеја Миловановић, Иван Михајловић, Михајло Михајловић и Лука Тасић. Резултати које су ученици постигли: Лука Тасић - 18.75 поена, Алекса Јанковић - 15.75, Ђурђина Манојловић - 14.75, Михајло Михајловић - 13.75, Маријана Миловановиоћ и Звонко Живковић по 11.75. Радове су надгледале Тања Марковић и Данијела Николић. Практични део испита одржан је 20.1.2023. у школској кухињи, где су 5 ученика са најбољим резултатом на тесту приступила практичном раду.

Припремали су: велуте од целера и јело по поруџбини котлет „Парма“, за које су имали 120 минута. Звонко Живковић је одустао од такмичења. Комисију су чинили: Гордана Вучковић – помоћник директора, Тања Марковић – наставник куварства и Данијела Николић – наставник куварства. Комисија је сложно донела одлуку да су Лука Тасић и Михајло Михајловић најбоље урадили практични део, њих двојица ће се припремати за Републичко такмичење, а Алекса Јанковић биће замена.


Данијела Николић, одељењски старешина

7 views
bottom of page