top of page
Writer's pictureЕтш

ИЗАЗОВ Специјал

Updated: Jun 23, 2023

У периоду 15-16. децембра 2021. одржано је такмичење ИЗАЗОВ Специјал. То је дводневни онлајн тренинг и такмичење на коме је учествовало 39 тимова из 26 градова (176 ученика). Нашу школу је предстаљао тим у следећем саставу: Јован Арсић, Марко Балић, Јована Девеџић и Елена Милојевић, ученици четвртог разреда туристичко-хотелијерског смера.

Сви ученици су добили задатак да развију зеленe идејe које имају за циљ успоравање лиматских промена. Догађај се одржао преко платформе Зум, уз интерактиван рад са тренерима на интерактивној табли миро. Овај догађај је део програма „Млади иноватори“, који спроводи Climate-KIC испред Европског института за иновације и технологију. У Србији ИЗАЗОВ Специјал реализује организација Достигнућа младих у Србији у партнерству са организацијама Climate

Innovation Hub, Connecting и Научно технолошким парком Ниш.

Тим из наше школе је имао оригинално и веома креативно решење „ЉубимацМАЦ“, које би утицало на смањење бацања хране у ресторанима. Идеја је била да се од остатака хране у ресторанима, прави храна за кућне љубимце. Тимски дух, позитивна енергија и креативност нашег тима су били похваљени од стране жирија.

Валентина Миланов, ментор

0 views
bottom of page