top of page

Трибина "Пословне вештине за 21. век"

Updated: Mar 30

У оквиру промоције предузетништва, 20. марта 2024. године у свечаној сали Политехничке школе, одржана је трибина "Пословне вештине за 21. век". Учесници ове трибине су били успешни предузетници из нашег града:

  1. Милена (Стаменковић) Ђокић - https://joykvalitet.com/

  2. Иван Станисављевић - https://picky-pickers.rs/ и

  3. Милена и Горан Кузмановић - https://meda.rs/meda-radionica-nasa-prica/

Кроз трибину су учеснике водиле Валентина Ацовић и Јана Филиповић, питањима која су поставили ученици 4. разреда финансијског администратора.

Оно што је између осталог ученике занимало је било како доћи до добре пословне идеје, финансијских средстава за започињање сопственог бизниса па преко кључних вештина за успех до како успешно ускладити приватан живот и посао. Милена Ђокић и Иван Станисављевић су као бивши ученици наше школе, присутнима пренели шта је то што је њима било важно што су понели из школске клупе. Као кључну особину за успех наши гости су истакли упорност.

У публици су били наставници и ученици завршних разреда наше школе.

Закључци са ове трибине су: школско образовање је веома битно за формирање личности и да се вештине које су кључне за успех у послу оне које почињемо да градимо баш у школској клупи, а то су асертивна комуникација, решавање проблема, организовање времена, јавни наступ, доношење одлука, целоживотно учење и многе друге.

Трибину су организовале Гордана Вучковић и Валентина Миланов.







124 views
bottom of page