Према плану уписа Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у школској
2024/2025. години школа ће уписати ученике у оквиру следећих образовних профила:
- економски техничар – 28 ученика
- финансијско – рачуноводствени техничар – 28 ученика
- комерцијалиста – 28 ученика
- туристички техничар – 28 ученика
- трговац – 26 + 2 ученика по дуалном моделу образовања
- конобар – 14 ученика
- посластичар – 14 ученика
- кувар – 28 ученика.
Економски техничар је четворогодишњи образовни профил у оквиру ког ученици уче о
економији, организацији и менаџменту предузећа, пословној кореспонденцији, пословној
информатици...
Финансијско-рачуноводствени техничар је образовни профил четвртог степена у
оквиру ког ученици стичу знања и вештине за обављање послова из области јавних и
пословних финансија, као и рачуноводствене послове.
Комерцијалиста je четворогодишњи образовни профил у оквиру ког ћете научити како се
обављају послови у свим секторима велетрговинских и спољнотрговинских предузећа.
Туристички техничар је четворогодишњи образовни профил где ученици стичу знања и
вештине потребне за обављање послова у туризму – уче како да организују и продају
туристичке аранжмане, продају и посредују у продаји угоститељских и туристичких
услуга и организују боравак и путовања туриста на многе дестинације.
Трговац је трогодишњи образовни профил где ученици стичу знања потребна за успешно
обављање послова попут: пријема, смештаја и чувања робе у трговинским објектима,
пријема и услуживања купаца, наплате продате робе.
Конобар - током трогодишњег школовања, кроз велики број часова практичне наставе
ученици се обучавају за професионални рад у различитим врстама угоститељских
објеката, тачније оспособљавају се за комплетан пријем, прихват и квалитетно
услуживање гостију у угоститељским објектима.
Посластичар је трогодишњи профил у оквиру ког ученици ученици стичу знања и
оспособљавају се за израду свих врста посластица: колача, кремова, торти, а такође и свих
врста погача, пецива, пита.
Кувар - током трогодишњег школовања, кроз часове практичне наставе ученици се
обучавају за припрему намирница, израду, сервирање и декорисање јела у различитим
врстама кухиња и угоститељских објеката.