top of page

Трибина о ПРЕДУЗЕТНИШТВУ


У сарадњи Актива за развојно планирање и Тима за каријерно вођење и саветовање ученика наше школе, организована је прва у низу трибина са циљем промоције предузетништва и занимања за која се ученици у нашој школи обучавају. Ова прва трибина се реализовала 23. фебруара 2022. године за образовне профиле економски техничар и финансијски администратор.

Гости трибине су биле Милка Савић, испред Националне службе за запошљавање, Александра Ана Вујевић, предузетница и власница књиговодствене агенције и Бранка Којић, дипломирани економиста. На почетку трибине публици су се обратили ученици: Немања Првуловић, Вања Савић, Невена Савић, Јелена Симић (IIIфа), Лазо Вујић и Анита Марковић (IVфа). Oни су кроз технику 6 шешира изнели различита виђења и чињенице о предузетништву.

Друга у низу трибина о предузетништву одржана је 24. марта 2022. у Свечаној сали Политехничке школе, за ученике образовних профила комерцијалиста, трговински техничар и трговац. Гости на трибини су били предузетници који се баве трговином: Дара Вујић, власница „Вујић пластике”, Влада Стојимировић, власник текстилне радње „Атријум” и Јован Митић, власник златаре „Митић”.

Трибину су започели ученици смера комерцијалиста: Ана Матић, Анђела Ристић, Тијана Селић, Милица Цветковић (IVк), Милош Мијајловић (IIк) и Оља Ђаловић (Iк). Они су кроз технику 6 шешира приказали све предности, недостатке, објективне, оптимистичке, емотивне и креативне констатације о предузетништву. Након тога су наши цењени гости говорили о својим искуствима и примерима из праксе.

На трећој по реду, завршној трибини о предузетништву гости из привреде су били: Зорица Радуловић, власница туристичке агенције „Успех”, Дејан Живадионовић, власник ресторана „Извор” и „Беле принцезе” и Иван Глигоријевић, власник ресторана „Дорат”. У публици су били ученици образовних профила туристичко-хотелијерски техничар, кувар, конобар и посластичар, сви разреди. Они су са великом пажњом пратили веома занимљиво излагање наших гостију из привреде, који су говорили о својим почецима, успесима и падовима и колико је тешко и лепо бити предузетник.

Трибину су отворили ученици четвртог разреда тхт одељења: Јован Арсић, Јована Девеџић, Инес Конрад, Анђела Мартиновић, Елена Милојевић и Урош Ђорђевић. Својим одличним наступом кроз технику 6 шешира, увели су публику у причу о предузетништву.

Закључци са трибине су били да је идеја веома битна, истрајност кључна особина предузетника и да је добра комуникација веома важна. Публика је била видно задовољна, што се уочавало кроз питања која су постављали нашим гостима.


Гордана Вучковић и Валентина Миланов, организаторке трибине1 view

Comentários


bottom of page