top of page

Развој предузетничких вештина кроз циркуларну економију


У периоду од септембра до децембра месеца 2022. године 18 ученика из наше школе је учествовало у пројекту о ЦИРКУЛАРНОЈ ЕКОНОМИЈИ. Реализатор пројекта је КЗР за младе „Убран Стрим“, уз подршку Града Пожаревца.

Радионице о циркуларној економији у предузетништву су реализовале Валентина Миланов, наставник информатике и рачунарства и предузетништва и Маја Марић омладински радник и власник КЗРЗМ „Урбан Стрим“. Ученици који су учествовали у овом пројекту су ученици 1. и 2.

разреда смера КОМЕРЦИЈАЛИСТА: Митра Динић, Лазар Митровић, Лана Ристић, Јована Станковић, Ања Николић, Хелена Стојадиновић, Инес Јашаревић, Маријана Стојиљковић (ученици IIк) и Михајло Петровић, Иван Радујковић, Страхиња Стојадиновић, Никола Стојадиновић, Сања Миљковић, Вишња Дачић, Емилија Станојевић, Елена Стокић, Милица Перић и Ивана Поучковић (ученици Iк). Они су кроз 12 радионица научили како оно што сматрамо отпадом може да буде нешто што се може поново користити у процеу производње. Радионице су се односиле на отпадне метале, пластику, храну као отпад, мобилне телефоне, електронски отпад, роботику, климатске промене као последица нагомилавања отпада у природи.

Валентина Миланов, наставник

0 views
bottom of page