top of page

НАСТАВЉАМО СЕРИЈУ УСПЕХА

1. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТРГОВИНСКОГ ПОСЛОВАЊА СА ПРАКТИЧНОМ НАСТАВОМ


Након 2 године паузе када такмичење није било организовано због неповољне ситуације изазване вирусом COVID-19, првог априла ове године у нашој школи је одржано Републичко такмичење из Трговинског пословања са практичном наставом. Ово је трећи пут да се наша школа појављује као домаћин и организатор такмичења. Заслуге за то дугујемо нашим ученицима – победницима на претходним такмичењима и, наравно, доброј организацији такмичења.

Ово такмичење окупило је ученике из следећих школа: Трговачка школа Београд, Економско трговинска школа Пријепоље, Трговинско угоститељска школа Лесковац, Средња школа Грделица и школа домаћин – Економско трговинска школа Пожаревац.

Право на такмичење имали су ученици завршних разреда образовних профила трговац и трговински техничар. Нашу школу су представљали ученици Михајло Вучковић и Љубица Васић, ученици III т2 - смер трговац. Они су постигли најбоље резултате на школском такмичењу које је одржано 25. фебруара и на коме се такмичило 6 ученика.

Само такмичење се састојало из 2 дела: теоријског - које обухвата проверу стеченог знања из прве, друге и треће године из предмета Трговинско пословање и практичног – које подразумева услуживање купца на класичан начин и које се одвија се у кабинету за трговинско пословање.

Ученици су се такмичили у појединачној и екипној конкуренцији.

У појединачној конкуренцији Михајло Вучковић је освојио прво место са максималним бројем поена и из теоријског и из практичног дела испита.

У екипној конкуренцији наша школа се пласирала на 3. место.

На крају овог, још једног у низу успешних такмичења, искрене честитке Михајлу на постигнутом успеху. Његов успех је још већи ако имамо у виду чињеницу да је он као ученик 3. разреда смер трговац био најмлађи такмичар - сви остали учесници су били ученици 4. разреда профила трговински техничар. Михајло је још на школском такмичењу показао да је такмичење озбиљно схватио. Амбициозан, вредан и темељан, успео је да не занемари редовне школске обавезе јер је и одличан ученик. Захваљујући великом труду који је уложио у припрему теоријског дела, сигуран у своје знање смирено је приступио полагању теста, што је разултирало максималним бројем поена. Наравно да се није задовољио тиме – заблистао је и на практичном делу где су му његова смиреност, одмереност, спретност и љубазност донели нове максималне поене и обезбедили прво место.

Велику захвалност дугујемо члановима Организационог одбора, члановима колектива наше школе који нису били у Организационом одбору, као и донаторима – Универзитету Сингидунум и Београдској банкарској академији која је ученике који су освојили прво, друго и треће место наградила стипендијама на првој години студија на њиховој академији. Сви они су, свако у свом домену, допринели да ово такмичење буде реализовано професионално и протекне у најбољем реду, без икаквих замерки.

Наши ученици такмичари и ја, као њихов ментор, посебно се захваљујемо проф. Слободанки Цветић, вишегодишњем ментору ученицима који су више пута освајали прво место на овим такмичењима, која је у сваком тренутку била спремна да нам помогне да решимо неку дилему, да нам да савет, пружи подршку, али и да се максимално ангажује у организацији самог

такмичења.

Силвана Ристић, наставник ментор

4 views

コメント


bottom of page