top of page

Екскурзија трећег разреда


7. 10. 2022. - 8. 10. 2022.— Ученици трећег разреда (смерова економски техничар, финансијски администратор, комерцијалиста и туристичко- хотелијерски техничар) су посетили Сомбор, Нови Сад и Београд у оквиру дводневне екскурзије.

У Сомбору су обишли Галерију Милана Коњовића (представника српског експресионализма), Градски музеј и зграду Бачко-Бордошке Жупаније, где су у свечаној сали видели највећу слику на платну под називом „Битка код Сенте“. Лепо време искористили смо за шетњу по прелепом Сомбору. У вечерњим сатима у новосадском ресторану „Лазин салаш“ вечерали смо и уживали у музичком програму. Наредног јутра смо обишли прелеп Нови Сад и подземну галерију на Петроварадинској тврђави.

Након тога обишли смо фрушкогорски манастир Крушедол. Завршницу екскурзије искористили смо да посетимо Музеј Николе Тесле, и уживамо у причи о нашем научнику али и да учествујемо у презентацији његових изума.

Уморни и пуни утисака стигли смо за Пожаревац у вечерњим сатима. Сумирали смо утиске и закључили да је могла ексурзија да потраје још који дан али и да једва чекамо дружење следеће године на матурској екскурзији.

1 view

Comments


bottom of page