top of page

Други разред на екскурзији

Updated: Nov 26, 2023

Екскурзија другог разреда је реализована 12. и 13. октобра на релацији Пожаревац – Сирогојно – Златибор – Кремна – Мокра Гора – Шарганска осмица – Пожаревац. На ову екскурзију је ишло око 80 ученика у пратњи 5 наставника: Татјане Шкорић Крајић, вође екскурзије, Снежане Николић, Тање Илић, Данијеле Крсмановић, Валентине Миланов и школског педагога, Сање Новаковић, дечијег лекара и два водича.

Прво што смо посетили на овом путу је био манастир Ваведење код Овчар Бање. Након кратког задржавања у манастиру, пут смо наставили и у Сирогојно смо стигли око 13 часова. Одморили смо се у лепом амбијенту музеја на отвореном, у коме смо имали прилике да чујемо занимљиву причу о животима наших предака и видимо куће у којима су живели. На Златибор смо стигли око 15:30, где смо имали слободно време за одмор и ручак. У коначиште Сунце смо се сместили и након кратог одмора, вечерали смо и отишли у дискотеку. Повратак из дискотеке и ноћење.


Другог дана, 13.10.2023. након доручка, напустили смо собе око 9 сати и кренули пут Кремне, где смо се кратко задржали, послушали занимљиво предавање власника поседа и имали могућност да се сликамо са анимацијама и купимо по неки сувенир. Затим смо кренули на Мокру Гору - Дрвенград, где смо имали слободно време од око 3 сата до одласка на вожњу Шарганском осмицом. Пуни лепих утисака кренули смо за Пожаревац око 19 сати.


Екскурзија је испунила своје циљеве, а за наше ученике можемо рећи само речи хвале, јер им је понашање било веома културно и за сваку похвалу. Своју су школу представили на најбољи могући начин.

Валентина Миланов, наставник информатике

13 views

Comentários


bottom of page