Школски часопис
 
17.01.2017.
МАТУРАНТИ У "ЗЛАТНОМ ГРАДУ"

3.-8. октобра 2016.


За Праг се каже да је, поред Лондона и Париза, један од најлепших градова Европе, а нас 5 одељењских старешина и 91 ученик се у то и уверио од 4. до 8. октобра 2016. године када је изведена екскурзија матураната у организацији ТА АРИВА ЛИТАС.


Први дан у Прагу подразумевао је обилазак културних и историјских знаменитости као што су: Храчани, Старомесни трг, Карлов мост, Катедрала. Највеће одушевљење ученика било је на величанственом Карловом мосту где је свако од њих застао и помислио жељу у нади да ће се она једног дана остварити... Након обиласка града, отишло се у ЗОО врт који је толико велики и леп да је једно поподне за његов обилазак било мало. Други дан у Прагу резервисан је био за посету бањи Карлове Вари која важи за најпознатију и најатрактивнију. Трећи дан у Прагу подразумевао је излет до Дрездена, града који је познат као „Фиренца на Елби“ и представља један од најуспешније обновљених градова Немачке и велику ризницу уметничког блага. За ученике је Праг позната по култу пива, с обзиром на то да чешка пива спадају у најпознатија на свету. Из тог разлога их је и одушевила посета пивници КРУШОВИЦЕ. Четвртог дана, након доручка кренуло се у реалност или пут за Србију.


Екскурзија је протекла у најбољем реду без икаквих проблема. Што се тиче смештаја у хотелу, храном су сви задовољни, а разредне старешине чињеницом да су ученици били смештени на спрату са својим одељењем. Дискотека је била сасвим пристојна и затвореног типа као што смо и тражили од агенције. Програм екскурзије је у потпуности испуњен и садржајно је богат, а временске неприлике нам нису дозволиле да у потпуности уживамо у чарима ЗОО врта у Прагу.


 


Вођа пута


Ђусић Мирјана, професор


економске групе предмета