Школски часопис
 
11.11.2019.
ПРОЈЕКАТ "TheONA"

Тренинг у склопу пројекта „TheONA – оснажена, храбра, аутентична!“ jе рализован у Врњачкој Бањи у периоду од 2. 11. - 7. 11. 2019. год. 


Овај пројекат спроводи  „Urban Stream“ у партнерству са удружењем „Veles – Владичин Хан“ у оквиру иницијативе „WeB4YES – Western Balkan Civil Society Organisations for Youth Employment Support“, којом координира „Београдска отворена школа“, а финансиран је од стране Европске уније.


Пројекат подразумева учешће 19 девојака узраста од 15-17 година из руралних средина. У овој групи је било 10 девојака из руралних средина из околине Пожаревца и 9 девојка из руралне средина у околини Владичиног Хана.


Циљ пројекта је да девојке добију потребна знања из области социјалних вештина, каријерног вођења и саветовања и предузетништва.


Из наше школе су учествовале следеће ученице:  1. Јована Јовановић, Анђела Ристић, Јелена Стефановић, Тијана Селић – IIк,

  2. Анђела Антонијевић, Марија Ранковић, Марија Јевтић  - III фа и

  3. Невена Стојановић и Милица Јанковић -  III тт


Предавачи на обуци су били:  • Маја Марић - „Urban Stream“,

  • Сања Новаковић и Валентина Миланов - Економско-трговинска школа, Пожаревац и

  • Александра Антић и Никола Станковић удружење "Veles" Владичин Хан.


Тренинг је протекао у веома пријатној и радној атмосвери, склопила су се нова пријатељства и договорила даља сарадња. Остварени су циљеви пројекта.


Валентина Миланов