Школски часопис
 
03.07.2019.
ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ - АНДРИЈАНА НЕШОВАНОВИЋ

У  претходних неколико година, у нашој школи, веома ретко се истичу или издвајају ученици, којима је успех у школи веома битан, све је мање присутна мотивација, амбиција и жеља за стицањем нових знања, код великог броја ученика.  Статус одличног ученика, као и носиоца Вукове дипломе, је некада био синоним за успешне и амбициозне младе људе, било их је много више,  што данас није случај, односно тај статус су заменили неки други статуси на друштвеним мрежама. Ми, као просветни радници, знамо да знање нема цену и да је у питању једина инвестиција која не може да девалвира  и из тог разлога је одлука о избору Ђака генерације још тежа и одговорнија.


Одлуком Наставничког већа, Ђак генерације школске 2018/19. године је ученица IVк одељења, Нешовановић  Андријана.


Као одељењски старешина, не бих да будем пристрасна, јер свакако свако дете са одличним успехом заслужује похвалу. Оно што Андријану издваја од осталих ученика је њена неоспорна амбиција, жеља за успехом, труд и много уложеног рада за сваки предмет и сваку оцену.


Осим одличног успеха и Вукове дипломе, Андријана је учествовала у свим приредбама у оквиру драмске секције. Члан је Ђачког парламента и учествовала је у хуманитарној акцији намењеној Дому за децу без родитељског старања у Звечанској улици у Београду. Као ученица 3. разреда, са Виртуелним привредним друштвом „Моби свет“ је учествовала на Међународном сајму виртуелних предузећа у Пловдиву у Бугарској, у априлу 2018.


Захваљујем се свим колегама на сарадњи у раду, током ове четири године, јер су амбициознији, одговорнији и зрелији млади људи, који завршавају школовање у нашој школи, резултат дугогодишњег уложеног образовно-васпитног рада и личног труда свих предметних професора.


Одељењски старешина


Весна Животић